For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Attraksjoner

Byens atmosfære er en attraksjon i seg selv. Du finner et mangfold av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger.

Jomfruland nasjonalpark ligger på og rundt øyene Jomfruland og Stråholmen i Kragerøs vakre skjærgård. Kragerøskjærgården med alle dens fantastiske øyer er et hav av attraksjoner og opplevelser. Må oppleves med båt, ferge, i land på øyer til fots og på sykkel.

Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen. Hvert år arrangeres en ny utstilling for å minnes kragerøkunstneren.

Kystfortet Gunnarsholmen har sin historie tilbake til tiden da krigsskip og sjørøvere truet byen. I dag er det friområdet her med flotte bademuligheter. Det salutteres fremdeles ved store anledninger – som for eksempel nasjonaldagen 17. Mai. Da smeller det fra kanonene fra 1600- og 1700-tallet.

Utsiktspunktet Steinmann med sin fantastiske skue over byen kan oppleves et steinkast over byen. Herfra går også folkestien til Studsdalen.

Antall resultater:

Antall resultater: 20

 1. Legg Berg - Kragerø Museum til i reiseruten din.

  Berg - Kragerø Museum

  Sted

  Kragerø

  På Berg Kragerø Museum kan du se hvordan familien Homan levde, og i utstillingslokalet kan du beundre bl.a. den historiske utstillingen "Yrke og virke i Kragerø: den gang da og nå".

 2. Legg Dypedalsgruva til i reiseruten din.

  Dypedalsgruva

  Sted

  Kragerø

  Dypedalsgruva - Bergverkshistorie midt i Kragerø sentrum. Det er tre apatittgruver i Kragerø. Dypedalsgruva er den eneste som er gjort tilgjengelig for publikum og er åpen fra 1.mai til 1.oktober. Utforsk stedet på egenhånd eller med guide.

 3. Legg Gea Norvegica Geopark til i reiseruten din.

  Gea Norvegica Geopark

  Sted

  Kragerø

  Gea Norvegica Geopark er Skandinavias første UNESCO godkjente geopark. 
  Geoparken ligger i Telemark og Vestfold fylker og innbefatter kommunene Bamble, Kragerø, Lardal, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien.

 4. Legg Gunnarsholmen Kystfort og Badeplass til i reiseruten din.

  Gunnarsholmen Kystfort og Badeplass

  Sted

  Kragerø

  I kort gåavstand fra sentrum finner du Gunnarsholmen, et gammelt kystfort som i dag er gjort om til et friområde med flotte bademuligheter for hele familien. Her finner du barnevennlig saltvannsbasseng og flott sandstrand for de litt større barna.

 5. Legg Jomfruland nasjonalpark til i reiseruten din.

  Jomfruland nasjonalpark

  Sted

  Kragerø

  Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre landskap. Her kan du lære, oppleve, drive aktiviteter eller bare nyte sansenes og stillhetens rike!

 6. Legg Jomfrulandstårnet til i reiseruten din.

  Jomfrulandstårnet

  Sted

  Kragerø

  Opplev et fantastisk panoramautsikt over skjærgården og Skagerrak på toppen av Jomfrulandstårnet! De to fyrtårnene midt på Jomfruland er to kjente landemerker. Fyret ble automatisert i 1991.

 7. Legg Kittelsenhuset til i reiseruten din.

  Kittelsenhuset

  Sted

  Kragerø

  Velkommen til Kittelsenhuset - Eventyrtegneren Theodor Kittelsens barndomshjem i Kragerø.

 8. Legg Kragerø kirke til i reiseruten din.

  Kragerø kirke

  Sted

  Kragerø

  Kragerø kirke ble innviet i 1870 og er en nygotisk kirke tegnet av Georg Andreas Bull og bygget i tegl. Kirken erstattet den gamle Christi kirke fra 1652 som var en korsformet trekirke.

 9. Legg Krikken Kystfort - Skåtøy til i reiseruten din.

  Krikken Kystfort - Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Krikken Kystfort ligger på den ene enden av øya Skåtøy, strategisk plassert rett ved innseilingen til Kragerø. Kystfortet var et av landets største under 2.verdenskrig og er i dag et flott turområde med en fantastisk utsikt – fra Portør i vest til...

 10. Legg Kunstnerbyen Kragerø til i reiseruten din.

  Kunstnerbyen Kragerø

  Sted

  Kragerø

  Kragerø - En inspirasjonskilde for mange kunstnere og kanskje også for deg?

 11. Legg Minneparken på Kirketomta til i reiseruten din.

  Minneparken på Kirketomta

  Sted

  Kragerø

  Minneparken ligger like ved Kragerø Kirke. Her står det en bauta over de falne Kragerøborgere under 2.verdenskrig.

 12. Legg Sannidal Bygdetun til i reiseruten din.

  Sannidal Bygdetun

  Sted

  Kragerø

  Ønsker man å lære bygdas historie og oppleve hvordan livet i Sannidal var i tidligere tider, er Bygdetunet stedet.
  Bygdetunet i Sannidal består av åtte gamle historiske bygninger fra 1700- og 1800-tallet som siden 1949 har blitt samlet her.

 13. Legg Sannidal Kirke til i reiseruten din.

  Sannidal Kirke

  Sted

  Kragerø

  Sannidal Kirke er en tømret korskirke bygd i 1711. Sannidal hadde også en egen stavkirke fra omkring år 1200 og gjenstander derfra finnes i Sannidal Kirke i dag, bl.a. er det mange av de gamle plankene brukt i dagens gulv og tak.

 14. Legg Schweigaardsparken til i reiseruten din.

  Schweigaardsparken

  Sted

  Kragerø

  er til minne om Anton Martin Schweigaard, født i Kragerø i 1808. Han var stortingsmann i mange år, og stod bak flere viktige lovreformer.

 15. Legg Skåtøy Kirke til i reiseruten din.

  Skåtøy Kirke

  Sted

  Kragerø

  Skåtøy kirke, også kalt Skjærgårdskatedralen, ligger i nydelige omgivelser midt på Skåtøys smaleste parti. Kirken ble innviet i 1862 og bygningen er langskipet og laftetømret. Skåtøy kirke ligger i dag på en delt 6. plass blant landets største...

 16. Legg Steinmann Utsiktspunkt til i reiseruten din.

  Steinmann Utsiktspunkt

  Sted

  Kragerø

  Steinmann er et utsiktspunkt rett ovenfor sentrum med flott utsikt over byen og skjærgården. Det går en gang og sykkelvei ut dit fra Kragerø Stadion. Det går også en sti rett opp heia fra bedehuset i Løkka. Vel verdt et besøk.

 17. Legg Strømtangen fyr til i reiseruten din.

  Strømtangen fyr

  Sted

  Kragerø

  Strømtangen fyr er et av tre fyr i Kragerø og ligger mellom Rapen og Skjørsvik. De to andre fyrene er Jomfruland og Stavseng på Skåtøy.

 18. Legg Støle Kirke til i reiseruten din.

  Støle Kirke

  Sted

  Kragerø

  Støle kirke er en sjarmerende liten trekirke fra 1892. Den ligger ved den gamle kystveien mellom Kragerø og Risør, 15 min fra Kragerø sentrum med ferge og bil, eller 20 min med bil fra E-18 i Sannidal.

 19. Legg Tårntjernet på Jomfruland til i reiseruten din.

  Tårntjernet på Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Ved dette idylliske tjernet hentet Theodor Kittelsen sin inspirasjon til maleriet "Nøkken". Stiene er tilrettelagt for rullestolbrukere. Her kan man også se moreneryggen som strekker seg langs kysten i Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

 20. Legg Utsiktspunkt Veten - Øya til i reiseruten din.

  Utsiktspunkt Veten - Øya

  Sted

  Kragerø

  Veten er Øyas flotte utsiktspunkt. Herfra har man mulighet til å oppleve imponerende prospekt over både sentrumskjernen og deler av vår unike skjærgård. Ta turen hit du også.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av