For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Skjærgården

Skjærgården har stor betydning for Kragerø og er en opplevelse i seg selv, med 495 øyer, holmer og skjær som ligger klare til å bli utforsket. Hver øy har sitt spesielle særpreg. Her finner du et fantastisk dyre- og fugleliv, flotte sand- og rullesteinstrender, «Skjærgårdskatedralen» som er en av Norges største trekirker, et festningsanlegg fra 2. verdenskrig, spor etter gammel gruvedrift, sykkelstier, turterreng til en hver smak, lune vik, glattskurte svaberg og mye mer! Ferger og taxibåter gir gode muligheter for øyhopping, også for folk uten egen båt.

Skåtøy er den største øya i skjærgården etterfulgt av Langøy, Gumøy, Bærøy, Jomfruland og Tåtøy der det finnes daglige fergeforbindelser til. Kragerø Seilforening holder til på Saltneven i innseilingen til Kragerø sentrum. Øya er åpen for allmennheten. Her finnes det flotte bryggeområder med dusj, toaletter, strøm og mulighet for vask av tøy. Seilforeningen driver også en liten kiosk, som holder åpent stort sett hele sommeren.

Antall resultater:

Antall resultater: 12

 1. Legg Arøy til i reiseruten din.

  Arøy

  Sted

  Kragerø

  Arøy er en godt bevart hemmelighet i Kragerøskjærgården. Øya er på ca. 850 dekar. «Brønnane» ligger på utsiden av øya i retning Jomfruland. Her ligger det 36 store og små jettegryter som stammer fra siste istid på rekke og rad. 

 2. Legg Bærøy til i reiseruten din.

  Bærøy

  Sted

  Kragerø

  Bærøy er den fjerde største øya i Kragerø kommune og byr på flott natur samt knauser med fantastisk utsikt og mange flotte badeplasser. På øya er det 5-6km med veier og stier og rikelige muligheter for naturopplevelser.

 3. Legg Gumøy til i reiseruten din.

  Gumøy

  Sted

  Kragerø

  På Gumøy finner du det mest varierte turterrenget i hele skjærgården og skjærgårdens to fineste utsiktspunkter. Gumøy er et paradis for de som ønsker seg en turopplevelse utenom det vanlige!

 4. Legg Jomfruland til i reiseruten din.

  Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.

 5. Legg Jomfruland nasjonalpark til i reiseruten din.

  Jomfruland nasjonalpark

  Sted

  Kragerø

  Jomfruland nasjonalpark omfatter produktive sjøområder, rikt naturmangfold og vakre landskap. Her kan du lære, oppleve, drive aktiviteter eller bare nyte sansenes og stillhetens rike!

 6. Legg Langøy til i reiseruten din.

  Langøy

  Sted

  Kragerø

  Langøy er med sine 6,6 km² Kragerøs nest største øy. Gruvedrift preget Langøy gjennom flere hundre år, og selv om det er slutt på utvinningen av jernmalm, vil du finne mange spor etter gammel industri. Her ligger 29 gruver og ca. 150 hull.

 7. Legg Levangsheia til i reiseruten din.

  Levangsheia

  Sted

  Kragerø

  Levangsheia kan by på så mangt og er et naturparadis for store og små. Her finner du frodig skog med rolige ferskvann, historiske og kulturelle bygg- og områder, samt noen av de kanskje aller fineste skjærgårdspartiene i hele distriktet.

 8. Legg Portør til i reiseruten din.

  Portør

  Sted

  Kragerø

  På sin egen lille «avstikker» ut fra Levangshalvøya ligger naturskjønne og idylliske Portør. Her ute ligger alt til rette for flotte opplevelser i et fantastisk naturlandskap, året rundt.

 9. Legg Skåtøy til i reiseruten din.

  Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Skåtøy er den største øya i skjærgården, og byr på flotte turmuligheter for alle og enhver. Her er det gallerier, flotte konserter, en sjarmerende kafé, en av Norges største tømmerkirker, kulturminner og til og med et kystfort fra 2. verdenskrig.

 10. Legg Stabbestad til i reiseruten din.

  Stabbestad

  Sted

  Kragerø

  På en halvøy utenfor Kragerø finner du vakre Stabbestad. Her finner du flere bademuligheter samt flott natur som omringer stedet, blant annet starter en etappe av Kyststien nettopp her. På åskammen over Stabbestad ligger Kragerø Resort med sine...

 11. Legg Stråholmen til i reiseruten din.

  Stråholmen

  Sted

  Kragerø

  Stråholmen er på mange måter en av Kragerøskjærgårdens mest eksotiske øyer. Stråholmen ligger lengst ute mot nord og grenser til Bamble kommune. Øya er omtrent 1,5 km lang, 1 km på det bredeste, og ligger 2 km nord for Jomfruland. 

 12. Legg Tåtøy til i reiseruten din.

  Tåtøy

  Sted

  Kragerø

  Tåtøy er en øy i skjærgården rett sør for Kragerø sentrum og er  et par kvadratkilometer stor. Øya ligger i overgangen mellom Kragerøfjorden som kommer inn fra sørøst, og Kilsfjorden fra vest. Høyeste punkt er Høgda på 96 meter.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av