For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Skjærgården

Skjærgården har stor betydning for Kragerø og er en opplevelse i seg selv, med 495 øyer, holmer og skjær som ligger klare til å bli utforsket. Hver øy har sitt spesielle særpreg. Her finner du et fantastisk dyre- og fugleliv, flotte sand- og rullesteinstrender, «Skjærgårdskatedralen» som er en av Norges største trekirker, et festningsanlegg fra 2. verdenskrig, spor etter gammel gruvedrift, sykkelstier, turterreng til en hver smak, lune vik, glattskurte svaberg og mye mer! Ferger og taxibåter gir gode muligheter for øyhopping, også for folk uten egen båt.

Skåtøy er den største øya i skjærgården etterfulgt av Langøy, Gumøy, Bærøy, Jomfruland og Tåtøy der det finnes daglige fergeforbindelser til. Kragerø Seilforening holder til på Saltneven i innseilingen til Kragerø sentrum. Øya er åpen for allmennheten. Her finnes det flotte bryggeområder med dusj, toaletter, strøm og mulighet for vask av tøy. Seilforeningen driver også en liten kiosk, som holder åpent stort sett hele sommeren.

Antall resultater:

Antall resultater: 34

, vises for øyeblikket 1 til 20.

 1. Legg Arøy til i reiseruten din.

  Arøy

  Sted

  Kragerø

  Arøy er en godt bevart hemmelighet i Kragerøskjærgården. Øya er på ca. 850 dekar. «Brønnane» ligger på utsiden av øya i retning Jomfruland. Her ligger det 36 store og små jettegryter som stammer fra siste istid på rekke og rad. 

 2. Legg Bærøy til i reiseruten din.

  Bærøy

  Sted

  Kragerø

  Bærøy er den fjerde største øya i Kragerø kommune, med et areal på 2,6 km². Høyeste punkt er Bærøkjerringa med 68 moh. Øya ligger 1,5 km rett øst for Kragerø sentrum. Overfarten med fergen tar ca. 10 minutter.

 3. Legg Båtutleie Kragerø Sportell og Appartements til i reiseruten din.

  Båtutleie Kragerø Sportell og Appartements

  Sted

  Kragerø

  Et ramsalt og rimelig alternativ! Vi ligger i trivelige Kalstadkilen, ca. 1,5 km. fra Kragerø sentrum og godt tilgjengelig til Norges vakreste skjærgård! Hos oss kan man leie robåter, kanoer, seil- og motorbåter.

 4. Legg DNT Jomfrulandguiden til i reiseruten din.

  DNT Jomfrulandguiden

  Sted

  Kragerø

  DNT Jomfrulandguiden tilbyr skreddersydde guideturer med natur –og kulturopplevelser for alle, til fots eller på sykkel hele året.

 5. Legg Gea Norvegica Geopark til i reiseruten din.

  Gea Norvegica Geopark

  Sted

  Kragerø

  Gea Norvegica Geopark er Skandinavias første UNESCO godkjente geopark. 
  Geoparken ligger i Telemark og Vestfold fylker og innbefatter kommunene Bamble, Kragerø, Lardal, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien.

 6. Legg Gumøy til i reiseruten din.

  Gumøy

  Sted

  Kragerø

  På Gumøy finner du det mest varierte turterrenget i hele skjærgården, et paradis for de som ønsker seg en turopplevelse utenom det vanlige!

 7. Legg Gumøy Kultursti til i reiseruten din.

  Gumøy Kultursti

  Sted

  Kragerø

  Kulturstien på Gumøy er 3 km lang og starter ved Kvernmyra. Kulturstien går rundt golfbanen, og er en fin måte å bli bedre kjent med Gumøy på. Her finner du gamle isdammer, dolomittgruver, hagemark, beitelandskap, gamle ferdselsårer m.m.

 8. Legg Hvitveistur til Jomfruland til i reiseruten din.

  Hvitveistur til Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Jomfruland byr på en helt spesiell naturopplevelse. Hver vår strømmer besøkende til den flate øya for å oppleve den utrolige hvitveisblomstringen i den trolske eikeskogen. Ta turen du også.

 9. Legg Jomfruland til i reiseruten din.

  Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.

 10. Legg Jomfruland Fuglestasjon til i reiseruten din.

  Jomfruland Fuglestasjon

  Sted

  Kragerø

  Fuglestasjonen er åpen for alle fugleinteresserte! Ønsker du å treffe andre med samme interesse, lære mer om fugler og oppleve en fantastisk natur? Da er Jomfruland stedet. Jomfruland fuglestasjon ligger på Øitangen ved nordspissen av øya.

 11. Legg Jomfruland hestesenter og besøksgård til i reiseruten din.

  Jomfruland hestesenter og besøksgård

  Sted

  Kragerø

  Vi tilbyr gårdsbesøk, oppstalling, rideundervisning og rideleirer. Velkommen til oss!

 12. Legg Jomfrulandsløpet til i reiseruten din.

  Jomfrulandsløpet

  Sted

  Kragerø

  Jomfrulandsløpet er et årlig arrangement som arrangeres av Kragerø IF Friidrett, som regel siste søndagen i juni. Start og mål fra Haga Kystkafé. Du kan velge mellom distansene 5 eller 10 km. Ta med små og store og delta du også!

 13. Legg Jomfrulandstårnet til i reiseruten din.

  Jomfrulandstårnet

  Sted

  Kragerø

  De to fyrtårnene midt på Jomfruland er to kjente landemerker. Fyrstasjonen er et særpreget anlegg med de to høye fyrtårnene ved siden av hverandre. Fyret ble automatisert og avfolket 1991.

 14. Legg Korset - Skåtøy til i reiseruten din.

  Korset - Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Korset ligger på enden av Skåtøy og har et pittoresk miljø med gamle loshus liggende i sjøkanten og havet rett ut bak holmene. Her bor det både fastboende og hyttefolk. En sykkeltur dit  i lett terreng er en fin aktivitet for hele familien.

 15. Legg Kragerø Dykkeklubb til i reiseruten din.

  Kragerø Dykkeklubb

  Sted

  Kragerø

  Kragerø Dykkeklubbens motto er: Dykk sammen, dykk sikkert! Hvis du driver med dykking eller har lyst å lære det ta kontakt med oss, så utforsker vi sammen Kragerøs undervannsverden!

 16. Legg Kragerø Fjordbåtselskap IKS til i reiseruten din.

  Kragerø Fjordbåtselskap IKS

  Sted

  Kragerø

  Vi er «Livsnerven i Kragerø», og frakter passasjerer, kjøretøy og gods til anløpssteder i Kragerøskjærgården med ferger og hurtigbåt.

 17. Legg Kragerø Rib til i reiseruten din.

  Kragerø Rib

  Sted

  Kragerø

  Ramsalte opplevelser i Kragerøs skjærgård. Petter Jørgensen - Kragerø RIB tar deg med på havrafting i vakker natur kombinert med ulike aktiviteter tilpasset ønsker, årstid og prisklasse.

 18. Legg Krikken Kystfort - Skåtøy til i reiseruten din.

  Krikken Kystfort - Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Krikken Kystfort er et anlegg bygget av nordmenn for tyskerne under 2. verdenskrig og ligger på Skåtøy ved innseilingen til Kragerø. Det er et flott fri- og turområde med mange skyttergraver, fjellhaller og ganger som du kan gå ned i.

 19. Legg Kystfiske i Kragerø til i reiseruten din.

  Kystfiske i Kragerø

  Sted

  Kragerø

  Kragerøskjærgården tilbyr gode muligheter for kystfiske.

 20. Legg Langøy til i reiseruten din.

  Langøy

  Sted

  Kragerø

  Langøy er med sine 6,6 km² Kragerøs nest største øy. Gruvedrift preget Langøy gjennom flere hundre år, og selv om det er slutt på utvinningen av jernmalm, vil du finne mange spor etter gammel industri. Her ligger 29 gruver og ca. 150 hull.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av