For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Bo i Kragerø

Generell info om Kragerø Kommune

Kragerø Kommune grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2013 i alt 5 446 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000 og et samlet landareal på 307 km². Bosettingen er i stor grad konsentrert om enkelte sentra, i byområdet, Helleområdet og Sannidalsområdet. For øvrig er det spredt bosetting over hele kommunen. 

Kragerø ble kjøpstad i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. I 1960 ble Kragerø kommune slått sammen med Skåtøy og Sannidal. Det er 190 ferskvann innenfor kommunens grenser og i alt 495 øyer og holmer i skjærgården som til sammen dekker et areal på 36 km². Ca. 6.500 dekar skjærgårdspark og friarealer er sikret for allmennheten. Her har du mange muligheter for å nyte båtlivet i all former. Det er ca. 4.000 fritidsboliger i kommunen og i de travle sommermånedene firedobles innbyggertallet på grunn av turisttilstrømningen.

Antall resultater:

Antall resultater: 16

 1. Legg Arøy til i reiseruten din.

  Arøy

  Sted

  Kragerø

  Arøy er en godt bevart hemmelighet i Kragerøskjærgården. Øya er på ca. 850 dekar. «Brønnane» ligger på utsiden av øya i retning Jomfruland. Her ligger det 36 store og små jettegryter som stammer fra siste istid på rekke og rad. 

 2. Legg Bærøy til i reiseruten din.

  Bærøy

  Sted

  Kragerø

  Bærøy er den fjerde største øya i Kragerø kommune, med et areal på 2,6 km². Høyeste punkt er Bærøkjerringa med 68 moh. Øya ligger 1,5 km rett øst for Kragerø sentrum. Overfarten med fergen tar ca. 10 minutter.

 3. Legg Gumøy til i reiseruten din.

  Gumøy

  Sted

  Kragerø

  På Gumøy finner du det mest varierte turterrenget i hele skjærgården og skjærgårdens to fineste utsiktspunkter. Gumøy er et paradis for de som ønsker seg en turopplevelse utenom det vanlige!

 4. Legg Helle til i reiseruten din.

  Helle

  Sted

  Kragerø

  Helle ligger ved Hellefjorden ca. 7 km fra Kragerø sentrum og er et levende, lite lokalsamfunn med egen barne-og ungdomsskole og eget idrettsanlegg for både inne og uteaktiviteter. Helle kan også by på fine badeplasser og turområder.

 5. Legg Jomfruland til i reiseruten din.

  Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.

 6. Legg Kalstad til i reiseruten din.

  Kalstad

  Sted

  Kragerø

  Kalstad er på mange måter en forlengelse av Kragerø sentrum, utviklet på 1960-tallet. Kalstad er en spennende bydel med mange muligheter innen boligmarked, næringsutvikling, skole og idrett med mer.

 7. Legg Kil til i reiseruten din.

  Kil

  Sted

  Kragerø

  Kil har sammen med Sannidal den eldste tettbebyggelsen i Kragerø kommune. Det er hyggelig å rusle rundt blant de mange restaurerte og koselige hus der man kan drømme seg tilbake til gamle dager.

 8. Legg Kragerø sentrum til i reiseruten din.

  Kragerø sentrum

  Sted

  Kragerø

  Kragerø sentrum har mye å tilby året rundt. Her finner du kafeer, butikker, gallerier og restauranter med mye å by på!

 9. Legg Langøy til i reiseruten din.

  Langøy

  Sted

  Kragerø

  Langøy er med sine 6,6 km² Kragerøs nest største øy. Gruvedrift preget Langøy gjennom flere hundre år, og selv om det er slutt på utvinningen av jernmalm, vil du finne mange spor etter gammel industri. Her ligger 29 gruver og ca. 150 hull.

 10. Legg Lovisenberg og Valberg til i reiseruten din.

  Lovisenberg og Valberg

  Sted

  Kragerø

  Lovisenberg og Valberg ligger på halvøya Langtangen. Du kan kose deg med flotte skogsturer, nyte fantastiske utsikter, bade på idylliske plasser i Hellefjorden, besøke Lovisenberg Familiecamping eller Berg-Kragerø Museum.


 11. Legg Portør og Levang til i reiseruten din.

  Portør og Levang

  Sted

  Kragerø

  Ytterst på Levangshalvøya ligger Portør som er Kragerøs mest populære utfartsmål. Portør er en mangfoldig del av kragerøskjærgården der du kommer deg helt ut til Skagerrak. Her kan du f.eks. nyte en fin rusletur på glattskurte svaberg.

 12. Legg Sannidal til i reiseruten din.

  Sannidal

  Sted

  Kragerø

  Sannidal har sammen med Kil den eldste tettbebyggelsen i Kragerø kommune. Her finner du også det eneste kjøpesenter, AMFI Kragerø. Bygdetunet ligger like ved Sannidal kirke,og er for mange bygdas lokalhistoriske flaggskip.

 13. Legg Skåtøy til i reiseruten din.

  Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Skåtøy er den største øya i skjærgården, og byr på flotte turmuligheter for alle og enhver. På nettopp denne øya finner du også en av Norges største tømmerkirker. 


 14. Legg Stabbestad til i reiseruten din.

  Stabbestad

  Sted

  Kragerø

  Stabbestad er et knutepunkt på Levangsheia med blant annet fergeforbindelse til Kragerø sentrum. Her finner du Kragerø Resort som ligger ved siden av Kragerø Golfklubb.

 15. Legg Stråholmen til i reiseruten din.

  Stråholmen

  Sted

  Kragerø

  Stråholmen er på mange måter en av Kragerøskjærgårdens mest eksotiske øyer. Stråholmen ligger lengst ute mot nord og grenser til Bamble kommune. Øya er omtrent 1,5 km lang, 1 km på det bredeste, og ligger 2 km nord for Jomfruland. 

 16. Legg Tåtøy til i reiseruten din.

  Tåtøy

  Sted

  Kragerø

  Tåtøy er en øy i skjærgården rett sør for Kragerø sentrum og er  et par kvadratkilometer stor. Øya ligger i overgangen mellom Kragerøfjorden som kommer inn fra sørøst, og Kilsfjorden fra vest. Høyeste punkt er Høgda på 96 meter.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av