For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Bo i Kragerø

Generell info om Kragerø Kommune

Kragerø Kommune grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2013 i alt 5 446 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000 og et samlet landareal på 307 km². Bosettingen er i stor grad konsentrert om enkelte sentra, i byområdet, Helleområdet og Sannidalsområdet. For øvrig er det spredt bosetting over hele kommunen. 

Kragerø ble kjøpstad i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. I 1960 ble Kragerø kommune slått sammen med Skåtøy og Sannidal. Det er 190 ferskvann innenfor kommunens grenser og i alt 495 øyer og holmer i skjærgården som til sammen dekker et areal på 36 km². Ca. 6.500 dekar skjærgårdspark og friarealer er sikret for allmennheten. Her har du mange muligheter for å nyte båtlivet i all former. Det er ca. 4.000 fritidsboliger i kommunen og i de travle sommermånedene firedobles innbyggertallet på grunn av turisttilstrømningen.

Antall resultater:

Antall resultater: 27

, vises for øyeblikket 1 til 20.

 1. Legg Arøy til i reiseruten din.

  Arøy

  Sted

  Kragerø

  Arøy er en godt bevart hemmelighet i Kragerøskjærgården, en fantastisk liten øy ytterst i Kragerøskjærgården på ca. 850 dekar. Her finner du idylliske små bukter, sandstrender, rødmalte naust og sjarmerende gamle fiskerboliger.

 2. Legg Bergneset til i reiseruten din.

  Bergneset

  Sted

  Kragerø

  ligger på Berg Kragerø museums område ved Hellefjorden. Området er opparbeidet med sitteplasser, hoppebrett og en fin sandstrand for små barn. Det finnes et egnet område med egen atkomst, parkering og badeøy for rullestolbrukere.

 3. Legg Bærøy til i reiseruten din.

  Bærøy

  Sted

  Kragerø

  Bærøy er den fjerde største øya i Kragerø kommune og byr på flott natur samt knauser med fantastisk utsikt og mange flotte badeplasser. På øya er det 5-6km med veier og stier og rikelige muligheter for naturopplevelser.

 4. Legg Galeiodden til i reiseruten din.

  Galeiodden

  Sted

  Kragerø

  på Øya er en offentlig badeplass selv om det kan se ut som et privat område!

 5. Legg Gumøy til i reiseruten din.

  Gumøy

  Sted

  Kragerø

  På Gumøy finner du det mest varierte turterrenget i hele skjærgården og skjærgårdens to fineste utsiktspunkter. Gumøy er et paradis for de som ønsker seg en turopplevelse utenom det vanlige!

 6. Legg Gunnarsholmen Kystfort og Badeplass til i reiseruten din.

  Gunnarsholmen Kystfort og Badeplass

  Sted

  Kragerø

  I kort gåavstand fra sentrum finner du Gunnarsholmen, et gammelt kystfort som i dag er gjort om til et friområde med flotte bademuligheter for hele familien. Her finner du barnevennlig saltvannsbasseng og flott sandstrand for de litt større barna.

 7. Legg Helle til i reiseruten din.

  Helle

  Sted

  Kragerø

  Helle ligger ved Hellefjorden ca. 7 km fra Kragerø sentrum  og kan by på fine badeplasser og turområder. Vel verdt et besøk er også Skarbo Kultursenter!

 8. Legg Hullvann på Helle til i reiseruten din.

  Hullvann på Helle

  Sted

  Kragerø

  Et bad i ferskvann kan absolutt anbefales! Du finner Hullvann noen minutters kjøring fra Helle sentrum (Coop Extra) i retning E18 og Dørdal. Her er det også veldig fint å padle!

 9. Legg Jomfruland til i reiseruten din.

  Jomfruland

  Sted

  Kragerø

  Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i den flotte Kragerøskjærgården.

 10. Legg Kil til i reiseruten din.

  Kil

  Sted

  Kragerø

  Kil har sammen med Sannidal den eldste tettbebyggelsen i Kragerø kommune. Kil har en rik næringshistorie, men fremstår i dag som en idyllisk perle omgitt av flott natur.

 11. Legg Kragerø Resort Beach Club badeplass til i reiseruten din.

  Kragerø Resort Beach Club badeplass

  Sted

  Kragerø

  Vil du nyte den deilige norske sommeren i et område med flotte bademuligheter og et hav av tilbud og fasiliteter er Kragerø Resort Beach Club stedet for deg. Her har du alt du trenger, fra du kommer til du drar.

 12. Legg Kragerø sentrum til i reiseruten din.

  Kragerø sentrum

  Sted

  Kragerø

  Kragerø sentrum har mye å tilby året rundt. Her finner du kafeer, butikker, gallerier og restauranter med mye å by på!

 13. Legg Langøy til i reiseruten din.

  Langøy

  Sted

  Kragerø

  Den nest største øya i Kragerøskjærgården heter Langøy og er 6,6km2 stor. På Langøy finner vi gamle gruver, en stor og flott naturhavn og skjærgårdens høyeste punkt. Størstedelen av øya er skogkledd og ute på denne flotte øya som har en rik og...

 14. Legg Levangsheia til i reiseruten din.

  Levangsheia

  Sted

  Kragerø

  Levangsheia kan by på så mangt og er et naturparadis for store og små. Her finner du frodig skog med rolige ferskvann, historiske og kulturelle bygg- og områder, samt noen av de kanskje aller fineste skjærgårdspartiene i hele distriktet.

 15. Legg Lovisenberg og Valberg til i reiseruten din.

  Lovisenberg og Valberg

  Sted

  Kragerø

  Lovisenberg og Valberg ligger på halvøya Langtangen. Du kan kose deg med flotte skogsturer, nyte fantastiske utsikter, bade på idylliske plasser i Hellefjorden, besøke Lovisenberg Familiecamping eller Berg-Kragerø Museum.


 16. Legg Nautebakken - Badeplass til i reiseruten din.

  Nautebakken - Badeplass

  Sted

  Kragerø

  Nautebakken er en sentrumsnær og familievennlig badeplass i nærheten av Tallakshavn i Rørvik.

 17. Legg Portør til i reiseruten din.

  Portør

  Sted

  Kragerø

  På en egen liten «avstikker» ut fra Levangshalvøya ligger naturskjønne og idylliske Portør. Her ute ligger alt til rette for flotte opplevelser i et fantastisk naturlandskap, året rundt.

 18. Legg Sannidal til i reiseruten din.

  Sannidal

  Sted

  Kragerø

  Sannidal har sammen med Kil den eldste tettbebyggelsen i Kragerø kommune og her finner du blant annet kommunens eneste kjøpesenter, de naturskjønne og kreative Mikrohyttene, samt flott natur og en rik historie.

 19. Legg Sjøbadet til i reiseruten din.

  Sjøbadet

  Sted

  Kragerø

  ligger på Øya og er "Ungdommens Gunnarsholmen". Her finnes det et høyt stupetårn, to små, men fine sandstrender, brygge og svaberg.

 20. Legg Skåtøy til i reiseruten din.

  Skåtøy

  Sted

  Kragerø

  Skåtøy er den største øya i skjærgården, og byr på flotte turmuligheter for alle og enhver. Her er det gallerier, flotte konserter, en sjarmerende kafé, en av Norges største tømmerkirker, kulturminner og til og med et kystfort fra 2. verdenskrig.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av