For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Utforsk Kragerø

Velkommen til Kragerø, et sommereldorado som ligger helt syd i Telemark med en avstand på 194 km til Oslo og 145 km til Kristiansand. Hos oss begynner den fantastiske Sørlandskysten.
Kragerø kommune har litt mindre enn 11.000 innbyggere og har et samlet landareal på 307 km². Bosettingen er i stor grad konsentrert om enkelte sentra, i byområdet, Helleområdet og Sannidalsområdet. For øvrig er det spredt bosetting over hele kommunen.  Kragerø ble kjøpstad i 1666. I 1960 ble Kragerø kommune slått sammen med Skåtøy og Sannidal. Det er i alt 495 øyer og holmer i skjærgården som til sammen dekker et areal på 36 km². Ca. 6.500 dekar skjærgårdspark og friarealer er sikret for allmennheten. Her har du mange muligheter for å nyte båtlivet i all former. Det er ca. 4.000 fritidsboliger i kommunen og i de travle sommermånedene firedobles derfor innbyggertallet.

Alle foto: Eva-Christina Skaarup

Skjærgården

Ytterst mot havet ligger Jomfruland. Jomfruland er en morenerygg som strekker seg videre under havet både mot Arendal og Larvik. Da havnivået sank lå Jomfruland igjen med sine rullesteiner. I dag er Jomfruland også kjent for sine deilige sandstrender, flott kulturlandskap og stor variasjon innen botanikk, geologi og ornitologi. Andre store øyer å besøke er Skåtøy, Gumøy, Langøy og Bærøy.

Kunstnerbyen

Kragerø by er omtalt som «Perlen blant kystbyene» av Edvard Munch. «Denne byen burde males!» sa Christian Krohg da han var på besøk i Kragerø. Med godt bevarte gamle trebygninger i trange gater og smug har denne sjarmerende byen trukket til seg kunstnere gjennom lang tid. Det spesielle lyset her ved kysten har inspirert blant annet Edvard Munch til auladekorasjonene «Solen» og «Historien». Munch bodde i Kragerø fra 1909-1915, og hadde en meget kreativ periode i Kragerø. Det finnes egne vandrerunder om man ønsker å gå i Munchs fotspor og om sommeren kan man være med på organiserte Munch-vandringer.
Theodor S. Kittelsen ble født i Kragerø i 1857 og her hentet han mye inspirasjon til sine bilder, noen eksempler er "Livet i de små forhold", "Nøkken" og "Pesta". Han har også en serie fra både Skåtøy og Jomfruland. Om sommeren kan du besøke Theodor Kittelsens barndomshjem, Kittelsenhuset.
I 2013 åpnet Kragerø Kunstskole sine dører som er en 2-årig forskole til høyere utdanning innen kunst-, design-, arkitektur- og kulturfag.

Kragerø sentrum

Kragerø sentrum er i seg selv en attraksjon med sine gamle trehus, trange smau, et mylder av trapper, små torg, kronglete gater, gallerier, restauranter og koselige butikker. Kragerø sentrum strekker seg helt ned til båthavna, og det er gangavstand til flotte friområder med badestrender og saltvannsbasseng. Rundt byen ligger friområder med mange flotte vann, som er ideelle for skogsturer, padling og ferskvannsfiske.

Collage utsiktspunkter

Utsiktspunkter

Steinmann er et utsiktspunkt rett ovenfor sentrum med en fenomenal utsikt over byen og skjærgården. Virkelig verdt å se! Også Veten har flere fine utsiktspunkter på høyden på Øya.
Høsten i Kragerø kan være dramatisk når Skagerrak viser muskler. Vinteren her er stille og vakker. Med våren kommer lyset, og hvitveisturene til Jomfruland gir løfter om en ny sommer. Hver årstid har sin sjarm, og Kragerø har mye å by på gjennom hele året.

Ta turen til "Perlen blant kystbyene" og opplev alt selv!

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av