For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Kragerø sentrum

Kragerø sentrum er i seg selv en attraksjon og en severdighet

Kragerø sentrum collage sommer

Kragerø sentrum fremstår nesten uendret siden byens storhetstid på 1800-tallet da seilskutene regjerte på havet. Tett bygd trehusbebyggelse med trange gater og smau fylt med nisjebutikker og gallerier frister i dag til gjentagende besøk fra nært og fjernt.

Spesialiteter fra byens slakter, fiskeutsalg, bakerier, kaffebrenneri og hjemmelaget iskrem pirrer smaksløkene mens kunstgallerier, glass – og smykkekunstnere, og husflidbutikk behager øye og sjel, alt «Made in Kragerø». 

Langs bryggepromenaden ligger et mangfold av spisesteder side om side og på byens torv arrangeres jevnlig Bondens marked o.l. Det er stort sett alltid noe som skjer i den sagnomsuste kystbyen som den verdensberømte kunstner Edvard Munch beskrev som «Perlen blant kystbyene».

Med våren kommer lyset, og hvitveisturene til Jomfruland gir løfter om en ny sommer. Turistsesongen starter med selveste Påskebadet, når over 100 tøffinger hopper fra Bybrua ut i det iskalde vannet. Mange turister har kommet for å klargjøre sine hytter og byen står på hodet med festlige arrangementer hele påsken igjennom, både for liten og stor. 

Gjennom sommeren er eventkalenderen spekket med festivaler (På Kanten – Den norske filosofifestivalen, Skåtøyfestivalen, Vestmar Sportsfestival, Havnefestivalen…), med mange konserter av både nasjonale og internasjonale artister, mange kunstutstillinger og div. andre arrangementer som den store Byfesten og Kragerø Koggregatta.

Kragerø sentrum strekker seg helt ned til båthavna, og det er nærliggende flotte friområder som Gunnarsholmen og Sjøbadet med badestrender og saltvannsbasseng. Utsiktspunktene Steinmann og Veten er sentrumsnære og innenfor en gangavstand på omtrent 10 minutter. De byr begge på vakre utsikter over Kragerø by og skjærgården.

Sensommer og Høst kan ofte være lun og behagelig med badetemperaturer over 20-tallet langt inn i september måned. Det tilbakelente karakteristiske småbylivet viser seg nå fra sin sjarmerende side når vi nå beveger oss litt forbi hovedsesongen. 

Julebyen Kragerø

Det er ikke bare sommeren som er vakker i Kragerø, også vinteren er fantastisk! I desember blir det skapt en helt spesiell atmosfære i og rundt sentrum som bør oppleves. Milevis av lyslenker lyser da opp byen vår, og juledekorerte butikkvinduer og mange julekonserter inviterer til en stemningsfull førjulstid. Ta dine barn med på Julegrantenning og det store Nissetoget!

Generell info om Kragerø Kommune

Kragerø Kommune grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2013 i alt 5 446 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000 og et samlet landareal på 307 km². Bosettingen er i stor grad konsentrert om enkelte sentra, i byområdet, Helleområdet og Sannidalsområdet. For øvrig er det spredt bosetting over hele kommunen. 

Kragerø ble kjøpstad i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. I 1960 ble Kragerø kommune slått sammen med Skåtøy og Sannidal. Det er 190 ferskvann innenfor kommunens grenser og i alt 495 øyer og holmer i skjærgården som til sammen dekker et areal på 36 km². Ca. 6.500 dekar skjærgårdspark og friarealer er sikret for allmennheten. Her har du mange muligheter for å nyte båtlivet i all former. Det er ca. 4.000 fritidsboliger i kommunen og i de travle sommermånedene firedobles innbyggertallet på grunn av turisttilstrømningen.

Søk overnatting

Type:

Søk ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Type:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av